💽 Lansarea OSGeoLive 14.0.

În luna mai a.c. OSGEO a lansat mult așteptata versiune 14 a cunoscutei colecții de software GIS Open Source - OSGeoLive.

💽 Lansarea OSGeoLive 14.0.

Sursă: https://www.osgeo.org/foundation-news/osgeolive-14-0-malena-released/

În data de 25.05.2021, pe pagina OSGEO (The Open Source Geospatial Foundation), în secțiunea Foundation News a fost anunțată lansarea versiunii 14.0. a cunoscutei colecții de software GIS Open Source.

Fundația OSGeo este o organizație non-profit care sprijină continuu dezvoltarea și promovarea produselor software geospațiale din familia Open Source, precum și instruirea în acest domeniu, iar colecția software OSGeoLive este unul din proiectele de succes lansate și susținute de această fundație.

Această versiune a fost lansată sub numele "Malena”, ca un omagiu adus pentru Malena Libman , membru marcant al lumii Open Source, președinte al filialei din Argentina a OSGEO membru activ în cadrul comunității Geoinquietos Argentina și președinte al comitetului de organizare al FOSS4G 2021 Buenos Aires (Online Edition), care ne-a părăsit la sfârșitul lunii aprilie 2021.

Colecția OSGeoLive este o distribuție de software geospațial din categoria Open Source, bazată pe sistemul de operare Lubuntu 20.04.1 Focal, distribuție software disponibilă prin intermediul unei mașini virtuale, USB și DVD. Respectivele produse software geospațiale sunt preinstalate și asigură rularea pentru testare și evaluare fără să fie nevoie să se instaleze nimic.

Colecția oferă în jur de 50 de aplicații geospațiale Open Source preconfigurate pentru o multitudine de necesități de utilizare a acestui tip de date, inclusiv pentru stocarea, publicarea, vizualizarea, analiza și manipularea lor.

De asemenea, conține hărți ale lumii gratuite, exemple, seturi de date, documentații, prezentări generale ale proiectelor, precum și ghiduri rapide, pas cu pas, pentru fiecare aplicație. În afara aplicațiilor noi, prentru aplicațiile existente și în versiunile anterioare ale colecției, sunt incluse în distribuție pachetele noi de actualizare la versiunile curente. Există traduceri pentru un număr de 8 limbi.


Share Tweet Send
0 Comentarii
Se încarcă...
You've successfully subscribed to
Great! Next, complete checkout for full access to
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.